Sweden Shop Arranges Partners For Single Customers

Butiken hjälper kunderna att ragga – ordnar singelkväll

singelkvall2

Röd korg = hands off, grön korg = allt kan hända. Så kommer det att stå på en skylt i Ica Kvantum i Kupolen i Borlänge under torsdagskvällen. De ordnar nämligen en singelkväll för sina kunder.

– Det kan vara svårt att bara ragga, men butiken är ett naturligt ställe att träffas på och det här är en rolig grej som livar upp lite. Det blir mer uppsluppet och ingen tar illa vid sig om man ”lägger fram en offert” säger Ica-handlaren Johan Wester.

Tanken är alltså att den som är singel tar en grön korg för att visa att den är redo för mingel, medan den som inte känner för det tar en röd. Johan Wester tror kvällen är uppskattad, då det finns många singelhushåll som nog gärna träffar någon att dela vardagen med.

Butiken har anordnat singelkvällar i åtta år och Johan Wester uppskattar att de haft över 30 singelträffar.

– Ibland går folk runt i flera timmar med sina gröna korgar. Det blir många roliga situationer och folk är väldigt glada, säger Johan Wester.

Eftersom de har stor erfarenhet är rutinerna satta. Under kvällen kommer butiken att bjuda singlarna på lite tilltugg, Johan kommer att stå finklädd med smoking i entrén och förhoppningen är att Borlängeborna ska komma varandra lite närmare.  Och i år kanske det kommer fler folk än någonsin.

– Vi gjorde ett Facebookinlägg i går och nu har över en miljon sett det. Normalt är det kanske 2 000 som ser det. Vi har stora förväntningar och det kommer bli en kul kväll!

1538809_1014541461941509_555177147306598489_n

Advertisements